# A motorcyclist left town A to town B at a speed of 72 km / h. Three hours later, a bus came out of town B

A motorcyclist left town A to town B at a speed of 72 km / h. Three hours later, a bus came out of town B at a speed of 55 km / h and met a passenger train 5 hours after the exit. Find the distance between the cities.

We will find out what time the motorcyclist was on the road before the meeting.

3 + 5 = 8 (h) – the travel time of the motorcyclist.

Let’s find what distance the motorcyclist traveled.

The rider’s speed must be multiplied by the travel time.

72 * 8 = 576 (km) – the path of the motorcyclist.

Let’s find the distance the bus traveled to the meeting.

The speed of this bus must be multiplied by the travel time.

55 * 5 = 275 (km) – the bus passed.

Let’s find the distance between the cities.

576 + 275 = 851 (km)

Answer: 851 kilometers distance between cities.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.