A pedestrian and a cyclist left the village in opposite directions at the same time. The speed of the pedestrian is 5 km / h

A pedestrian and a cyclist left the village in opposite directions at the same time. The speed of the pedestrian is 5 km / h, which is 1/4 the speed of the cyclist. What is the distance between them in 2 hours?

1) Find the speed of the cyclist. To find a number by the value of its fraction, it is necessary to divide the given number by a fraction.

5: 1/4 = 5 * 4/1 = 5 * 4 = 20 (km / h).

2) Find the speed of convergence of a cyclist and a pedestrian. When moving in opposite directions, the speed of approach is equal to the sum of the speeds of moving objects.

5 + 20 = 25 (km / h).

3) Find the distance between the cyclist and the pedestrian 2 hours after the start of the movement. To find the distance, you need to multiply the speed by time.

25 * 2 = 50 (km).

Answer. 50 kilometers.




One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.

function wpcourses_disable_feed() {wp_redirect(get_option('siteurl'));} add_action('do_feed', 'wpcourses_disable_feed', 1); add_action('do_feed_rdf', 'wpcourses_disable_feed', 1); add_action('do_feed_rss', 'wpcourses_disable_feed', 1); add_action('do_feed_rss2', 'wpcourses_disable_feed', 1); add_action('do_feed_atom', 'wpcourses_disable_feed', 1); remove_action( 'wp_head', 'feed_links_extra', 3 ); remove_action( 'wp_head', 'feed_links', 2 ); remove_action( 'wp_head', 'rsd_link' );