From one pier simultaneously 2 motor ships departed in opposite directions at a speed of 40

From one pier simultaneously 2 motor ships departed in opposite directions at a speed of 40 km / h and 60 km / h, respectively. What distance was between them when the first motor ship passed 120 km?

1. Find how long it took the first motor ship to travel 120 kilometers, if it is known that it sailed 40 kilometers per hour.

120/40 = 3 hours.

2. Find out what distance another motor ship passed in 3 hours moving at a speed of 60 kilometers per hour.

3 * 60 = 180 kilometers.

3. Let’s calculate how many kilometers were between them when the first one passed 120 kilometers.

180 + 120 = 300 kilometers.

Answer: There were 300 kilometers between them.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.