# From the city A and B left at the same time towards each other a taxi and a bus. The taxi speed is 80 km / h

From the city A and B left at the same time towards each other a taxi and a bus. The taxi speed is 80 km / h, and the bus speed is 15 km / h less. After 2 hours the distance between them became 120 km. A taxi every 10 km will have 3 liters of gasoline. How many liters of gasoline did the taxi spend on the entire route A and B?

Since the speed of the bus is 15 km / h less, then it is equal to:

80 – 15 = 65 km / h.

Since the bus and the taxi were moving towards each other, the speed of their approach is equal to the sum of their speeds:

80 + 65 = 145 km / h.

Then in 2 hours they became close to:

145 * 2 = 290 km.

The distance between A and B will be:

120 + 290 = 410 km.

The amount of gasoline spent by the taxi is equal to:

410/10 * 3 = 123 liters.

Answer: the required amount of gasoline is 123 liters.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.