# The cyclist traveled 48 km at a speed of 32 km / h and then another 42 km at a speed of 14 km / h. Determine the average

The cyclist traveled 48 km at a speed of 32 km / h and then another 42 km at a speed of 14 km / h. Determine the average speed of the cyclist along the entire path.

Average travel speed:
Vav. = S / t, where S is the total distance traveled (S = S1 + S2, where S1 = 48 km S, S2 = 42 km), t is the total travel time of the cyclist (t = t1 + t2).
S1 = V1 * t1, S2 = V2 * t2, V1 = 32 m / s, V2 = 14 m / s.
Cyclist movement time when passing S1, S2:
t1 = 48/32 = 1.5 h; t2 = 42/14 = 3 h.
Let’s calculate the average speed of a cyclist:
Vav. = S / t = (48 + 42) / (1.5 + 3) = 90 / 4.5 = 20 km / h.
Answer: The average speed of a cyclist is 20 km / h. One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.