# The distance between the two cities is 490 km. From one city a passenger car left at a speed of 90 km / h.

The distance between the two cities is 490 km. From one city a passenger car left at a speed of 90 km / h. After 1 hour 30 m from another city a truck drove towards it at a speed of 70 km / h. What distance will be between them in 1 hour 45 mmin. after leaving the truck?

Let’s find the distance that a passenger car will travel in 1 hour and 30 minutes.

1 hour 30 minutes = 1.5 hours.

90 * 1.5 = 135 km.

We find the distance between the cars at the time of the departure of the truck.

490 – 135 = 355 km.

We find the speed of convergence of cars.

90 + 70 = 160 km.

1 hour 45 minutes = 1.75 hours.

During this time, the cars will pass:

160 * 1.75 = 280 km.

In this case, the distance between them will be equal to:

355 – 280 = 75 km.

Answer: There will be 75 km between them.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.