# The distance between the two stations is 350 km. From these two stations two trains left at the same time towards

The distance between the two stations is 350 km. From these two stations two trains left at the same time towards each other. They met after 2.5 hours. Find the speed of the first train if the speed of the second is 65 km / h. Prompt. First find the speed of the convergence of the trains.

1. Let’s calculate how many kilometers while on the road 2.5 hours and moving at a speed of 65 kilometers per hour passed the second train.

2.5 * 65 = 162.5 kilometers.

2. Let us determine which path the first train covered during the same time.

350 – 162.5 = 187.5 kilometers.

3. Find the speed with which he was traveling per hour, if known. that he covered 187.5 kilometers in 2.5 hours.

187.5 / 2.5 = 75 kilometers.

Answer: The first train covered 75 kilometers per hour.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.