# The motor boat’s own speed is 32.5 km / h, and the river speed is 1.1 km / h. First, the boat sailed for 0.3 hours

The motor boat’s own speed is 32.5 km / h, and the river speed is 1.1 km / h. First, the boat sailed for 0.3 hours on the lake, and then for 2.8 hours along the river, against the stream of the river. How far has the boat traveled during all this time?

To begin with, to solve the problem, we find the speed of the boat against the stream of the river:

32.5 – 1.1 = 31.4 km / h.

The speed of the motorboat on the lake is its own speed. Let’s find the distance the motor boat covered the lake in 0.3 hours:

32.5 * 0.3 = 9.75 km.

Let’s find the distance the motor boat sailed against the river in 2.8 hours:

31.4 * 2.8 = 87.92 km.

Now we can calculate the distance that the motorboat has traveled all along the lake and against the river. Let’s calculate this distance:

9.75 + 87.92 = 97.67 km.

Answer: for all the time that the motor boat sailed on the lake and against the river, it covered a distance of 97.67 kilometers.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.