The motor ship traveled for 4.5 hours against the river flow for 3.7 hours on a line. What way did the motor ship sailed if its speed against rolling is 23.7 km / h, and the speed of the current is 1.5 km / h.
1. Let’s determine the own speed of the ship.
23.7 + 1.5 = 25.2 kilometers per hour.
2. Let’s calculate its speed downstream.
25.2 + 1.5 = 26.7 kilometers per hour.
3. Let’s find the length of the ship’s path a) downstream, b) upstream.
a) 26.7 * 3.7 = 98.79 kilometers.
b) 23.7 * 4.5 = 106.65 kilometers.
4. Find out how many kilometers along the stream and against the boat sailed.
98.79 + 106.65 = 205.44 kilometers.
Answer: 205.44 kilometers.
One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.