Two trains left at the same time towards each other from stations located at a distance of 660 km.

Two trains left at the same time towards each other from stations located at a distance of 660 km. One train moves at a speed of 40 km / h, another 70 km / h. In how many hours will the trains meet? At what distance from each of the departure stations will the meeting take place?

The solution of the problem:
1. Let’s find the general speed with which two trains are moving towards each other.
40 + 70 = 110 kilometers per hour
2. Find out in how many hours the two trains will meet.
660/110 = 6 hours
3. Let’s find what distance the first train traveled from the station to the meeting with the second train.
40 * 6 = 240 kilometers
4. Determine at what distance from the station the second train met the first train.
70 * 6 = 420 kilometers
Answer: In six hours, the two trains will meet. The first train from the station to the meeting with the second train traveled two hundred and forty kilometers, and the second train from the station to the meeting covered four hundred and twenty kilometers.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.