As you know, with an increase in altitude by 100 meters, the pressure decreases by 10 mm Hg.
Find the difference in pressure at the foot of the mountain and at its top.
To do this, subtract 350 mm Hg from 760 mm Hg.
760 – 350 = 410 mm Hg
We find the height of the mountain.
To do this, multiply the previously found pressure difference by 10 mm Hg.
410 * 10 = 4100 meters.
4100 m = 4100/1000 = 4.1 km.
Answer: The height of the mountain is 4100 meters or 4.1 km.
One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.