# A boat with a speed of 500 m / min and a motor boat went from one berth to another at the same time.

A boat with a speed of 500 m / min and a motor boat went from one berth to another at the same time. After 10 minutes, the motor boat lagged behind the boat by 3 km. How fast was the motor boat going?

The solution of the problem:
1. Let’s find how many meters the boat passed in ten minutes of its way.
500 * 10 = 5000 meters
2. Find out how many kilometers the motor boat covered in ten minutes. Let’s convert kilometers to meters. One kilometer is equal to one thousand meters. 3 * 1000 = 3000 meters
5000-3000 = 2000 meters
3. Let’s find with what speed the motor boat was going.
2000/10 = 200 meters per minute.
Answer: The speed of the motor boat is two hundred meters per minute.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.