# A car left town A towards town B at a speed of 73.8 km / h. 3 hours later a second car left town B towards town A

A car left town A towards town B at a speed of 73.8 km / h. 3 hours later a second car left town B towards town A at a speed of 52.6 km / h and met the first car 2 hours after its departure. Find the distance between cities.

1. Let’s calculate what distance a car traveled in 3 hours, the speed of which was 73.8 kilometers per hour.
73.8 * 3 = 221.4 kilometers.
2. Find out the speed of convergence of both cars, if it is known that one is traveling at a speed of 73.8 kilometers per hour, and the other at a speed of 52.6 kilometers per hour.
52.6 + 73.8 = 126.4 kilometers.
3. Let’s determine what distance they traveled in 2 hours.
2 * 126.4 = 252.8 kilometers.
4. Let’s find how many kilometers between the cities from which both cars drove towards each other.
221.4 + 252.8 = 474.2 kilometers.
Answer: There are 474.2 kilometers between cities.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.