A pedestrian came out of two villages, the distance between which was 35 km, and a cyclist came out to meet him.

A pedestrian came out of two villages, the distance between which was 35 km, and a cyclist came out to meet him. The speed of the cyclist is 18 km / h, the speed of the pedestrian is 4 km / h. What is the distance between them in 1.5 hours?

1. Let’s determine how many kilometers a cyclist traveled in 1.5 hours, if it is said that he was traveling at a speed of 18 kilometers per hour.
18 * 1.5 = 27 kilometers.
2. We find the distance traveled during the same time by a pedestrian if it is known that he is walking at a speed of 4 kilometers per hour.
1.5 * 4 = 6 kilometers.
3. Find out what distance they covered together.
27 + 6 = 33 kilometers.
4. Find the distance left for them to go.
35 – 33 = 2 kilometers.
Answer: 1.5 hours after the start of the movement, the distance between the cyclist and the pedestrian will be 2 kilometers.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.