# A rider is moving along one road in opposite directions at a speed of 14 km / h and a pedestrian at a speed of 4 km / h

A rider is moving along one road in opposite directions at a speed of 14 km / h and a pedestrian at a speed of 4 km / h. What will be the distance between them in 15 minutes, if now the distance between them is 3 km? How many solutions does the problem have?

1) Let us find out how far the pedestrian and the rider are from each other and 1 hour’s journey, if the pedestrian moves at a speed of 4 km / h, and the rider is 14 km / h.

4 + 14 = 18 km.

2) Find out what distance the riders will cover in 15 minutes of their journey, if in an hour they move 18 km away, and 15 minutes is 1/4 of an hour.

18/4 = 4.5 km.

3) Find out at what distance the pedestrian and the rider were from each other, if they were 4.5 km away and the initial distance between them was 3 km.

4.5 + 3 = 7.5 km.

Answer: After 15 minutes, the distance between rider and pedestrian is 7.5 km.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.