# At 8 o’clock in the morning, a bus left city A for city B at a speed of 56 km / h, and at 11 o’clock in the afternoon

At 8 o’clock in the morning, a bus left city A for city B at a speed of 56 km / h, and at 11 o’clock in the afternoon, a truck left B for A at a speed of 32 km / h. At what time and at what distance from the city did they meet, if the distance between the cities is 520 km?

1) How long was the bus until the truck started moving?

11 – 8 = 3 (h).

2) How many kilometers did the bus travel in 3 hours? To find the distance, you need to multiply the speed by time.

56 * 3 = 168 (km).

3) What was the distance between the bus and the truck when the truck started moving?

520 – 168 = 352 (km).

4) What is the speed of convergence between a truck and a bus? When moving towards each other, the speed of approach is equal to the sum of the speeds of the truck and the bus.

56 + 32 = 88 (km / h).

5) How long was the truck before meeting the bus?

352: 88 = 4 (h).

6) What time did the truck and bus meet?

11 + 4 = 15 (H).

7) At what distance from B did the truck and the bus meet? This distance is equal to the distance traveled by the truck.

32 * 4 = 128 (km).

Answer. The meeting took place at 15:00, 128 kilometers from V.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.