# Between cities A and B by rail 710 km. A train left A to B at a speed of 75 km / h.

August 30, 2021 | education

| **Between cities A and B by rail 710 km. A train left A to B at a speed of 75 km / h. After 2 hours, another train left B to A at a speed of 65 km / h. How many hours after the second train left, they will meet?**

Let’s find how many kilometers in 2 hours the train that left earlier traveled.

2 * 75 = 150 km.

Let’s find the distance between the trains, after one train has already traveled 150 km.

710 – 150 = 560 km.

Let’s find the joint speed of both trains.

75 + 65 = 140 km / h.

We will find in how many hours the trains will meet.

560: 140 = 4 hours.

Answer: The trains will meet in 4 hours after the departure of the second train.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.