# Distance between stations 350 km. Two trains drove in from these stations simultaneously towards each other.

Distance between stations 350 km. Two trains drove in from these stations simultaneously towards each other. They met after 2.5 hours. Find the speed of the first train if the speed of the second is 65 km / h.

1. Let’s determine what distance the train covered in 2.5 hours, passing 65 kilometers every hour.
65 * 2.5 = 162.5 kilometers.
2. Let us find the distance covered by another train if it is known that their total path consists of 350 kilometers.
350 – 162.5 = 187.5 kilometers.
3. Let’s calculate the speed with which the first train was traveling.
187.5 / 2.5 = 75 kilometers.
Answer: The speed is 75 kilometers per hour.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.