# From point A to point B, a cyclist left at a speed of 12 km / h. An hour later, the second cyclist left B to A

From point A to point B, a cyclist left at a speed of 12 km / h. An hour later, the second cyclist left B to A to meet him at a speed of 14 km / h and met the first one half an hour after his departure. What is the distance from A to B? Will the first cyclist be able to cover this distance in 2 hours?

The solution of the problem:
1. Find how many kilometers the cyclist traveled before the second cyclist left for the meeting.
12 * 1 = 12 kilometers.
2. Let’s find the distance that the first cyclist traveled in half an hour.
12/2 = 6 kilometers.
3. Find how many kilometers in 30 minutes the second cyclist traveled, whose speed is 14 kilometers per hour.
14/2 = 7 kilometers.
4. Find out what is the distance from A to B.
12 + 6 + 7 = 25 kilometers.
4. Find how many kilometers the first cyclist will travel in two hours.
12 * 2 = 24 kilometers.
5. Let’s find out if the first cyclist will be able to cover this distance in 2 hours.
25> 24;
Answer: The distance from A to B is 25 kilometers and the first cyclist will not be able to cover the distance of 25 kilometers in 2 hours.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.