# The boat is sailing along the river at a speed of 20.8 km / h. In front of it, at a distance of 6.5 km, a boat is sailing.

The boat is sailing along the river at a speed of 20.8 km / h. In front of it, at a distance of 6.5 km, a boat is sailing. What is the speed of the boat, if it is known that the boat caught up with it in 30 minutes.

Let’s determine how many km / h the speed of the boat is higher than the speed of the boat.

To do this, we divide the initial distance between the boat and the boat by the time it took for the boat to catch up with the boat.

30 minutes = 0.5 hours.

We get:

6.5 / 0.5 = 13 km / h.

We find the speed of the boat.

To do this, we subtract 13 km / h from the speed of the boat.

As a result, we get:

20.8 – 13 = 7.8 km / h.

We check the solution.

In 30 minutes the boat passed:

20.8 * 0.5 = 10.4 km.

The boat passed:

7.8 * 0.5 = 3.9 km.

3.9 + 6.5 = 10.4 km.

Answer: The boat speed is 7.8 km / h.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.