# The boat sailed at a speed of 18 km / h during the first hour. In the second hour he reduced

July 22, 2021 | education

| **The boat sailed at a speed of 18 km / h during the first hour. In the second hour he reduced the speed by 15%, and in the third hour he increased the speed by 20%. What is the speed of the boat?**

We find by how many km / h the boat reduced its speed in the second hour.

To do this, multiply the initial speed of the boat by the percentage.

We get:

18 * 15% / 100% = 18 * 0.15 = 2.7 km / h.

In this case, the speed of the boat at 2 o’clock was:

18 – 2.7 = 15.3 km / h.

After the boat increased its speed by 20%, it increased by:

15.3 * 20% / 100% = 15.3 * 0.2 = 3.06 km / h.

From this it follows that the new speed was equal to:

15.3 + 3.06 = 18.36 km / h.

Answer: 18.36 km / h.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.