# The boat, whose own speed is 17 km h, passed 38 km h, then turned back and drove against

The boat, whose own speed is 17 km h, passed 38 km h, then turned back and drove against the current for 30 km h. How many hours did the boat take for the entire journey if the current speed is 2 k h?

Let’s find the speed of the boat along the river, if its speed is 17 km / h, and the speed of the river is 2 km / h.

17 + 2 = 19 km / h.

Let’s find out how long the boat sailed 38 km, moving downstream at a speed of 19 km / h.

38:19 = 2 hours.

Let’s find at what speed the boat is sailing against the stream of the river, if its speed is 17 km / h, and the speed of the current is 2 km / h.

17 – 2 = 15 km / h.

We will find in what time the boat sailed 30 km, against the current, at a speed of 15 km / h.

30:15 = 2 hours.

Let’s find how long the boat was on the way.

2 + 2 = 4 hours.

Answer: The boat was on the way for 4 hours.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.