The car drove 30 km at an average speed of 15 m / s. Then he covered 40 km in 1 hour.
December 29, 2020
The car drove 30 km at an average speed of 15 m / s. Then he covered 40 km in 1 hour. What was the average speed of the car along the way?
The full path of the car is S1 + S2 = 30 + 40 = 70km
t in the first section = 30000/15 = 2000sec
t2 = 3600sec
Vav = All the way / all the time = 70000/5600 = 12.5 m / s
One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.