The motor boat sailed 28.64 km along the river and 52.16 km upstream. How long has the boat sailed if its own speed is 34.2 km / h and the current speed is 1.6 km / h?
1. Find the speed of the boat downstream.
34.2 + 1.6 = 35.8 kilometers.
2. Find out how much time she spent on the passage of 28 kilometers 640 meters.
28.64 / 35.8 = 0.8 hours.
3. In the third step, we calculate its speed against the current.
34.2 – 1.6 = 32.6 kilometers.
4. Let’s determine in how many hours it has covered 52.16 kilometers.
52.16 / 32.6 = 1.6 hours.
5. Find how many hours she was on the road.
0.8 + 1.6 = 2.4 hours.
Answer: 2.4 hours.
One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.