The motorcyclist drove for 1.2 hours at 30.5 km / h, then increased the speed to 42.7 km / h and continued

The motorcyclist drove for 1.2 hours at 30.5 km / h, then increased the speed to 42.7 km / h and continued to the destination for another 0.8 hours. What is the average speed of the motorcyclist?

1) Find the distance covered by the motorcyclist in 1.2 hours.
To do this, we multiply this time by the speed of the motorcyclist in the specified period of time.
Will be:
1.2 * 30.5 = 36.6 km.
2) Find the distance covered by the cyclist in 0.8 hours.
0.8 * 42.7 = 34.16 km.
3) Find the total time spent on the path.
1.2 + 0.8 = 2 hours.
4) Find the total distance traveled by the motorcyclist.
36.6 + 34.16 = 70.76 km.
5) Find the average speed.
70.76 / 2 = 35.38 km / h.
Answer: 35.38 km / h.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.