# The speed of a pedestrian is 4 km / h, and a cyclist is 12 km / h. What is the distance

December 29, 2020 | education

| **The speed of a pedestrian is 4 km / h, and a cyclist is 12 km / h. What is the distance between them three hours after the start of the movement?**

1 way.

Let’s find the distance that each of them will travel in 3 hours.

To do this, we multiply the speed of each by the travel time.

A pedestrian will pass:

4 * 3 = 12 km.

The cyclist will ride:

12 * 3 = 36 km.

We find the distance between them in 3 hours.

We subtract the distance traveled by the pedestrian from the cyclist’s path.

36 – 12 = 24 km.

Method 2.

Let’s find the difference in speed.

12 – 4 = 8 km / h (this is how much the cyclist’s speed is higher).

The distance between them will be equal to:

8 * 3 = 24 km.

Answer: In 3 hours there will be 24 km between them.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.