# The tractor traveled a distance of 600 m in a time equal to 5 minutes, and in the next 30 minutes it covered

The tractor traveled a distance of 600 m in a time equal to 5 minutes, and in the next 30 minutes it covered a distance of 3.6 km. What is the average speed of the tractor over the entire travel time?

Average speed of the tractor:
Vav. = S / t, where S is the total path traveled by the tractor (S = S1 + S2, where S1 = 600 m, S2 = 3.6 km = 3600 m), t is the total travel time of the tractor (t = t1 + t2, where t1 = 5 min = 5 * 60 = 300 s, t2 = 30 min = 30 * 60 = 1800 s).
Let’s calculate the average speed of the tractor:
Vav. = S / t = (600 + 3600) / (300 + 1800) = 4200/2100 = 2 m / s.
Answer: The average speed of the tractor for the entire travel time is 2 m / s.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.