# The train ran for 3 hours at a speed of 63.2 km / h and 4 hours at a speed of 76.5 km / h. Find the average speed of the train.

January 14, 2021 | education

| First, let’s find out how far the train traveled in the first 3 hours, if it is known that the speed was 63.2 km / h:

S = V * T, where V is speed, T is time.

S = 63.2 * 3 = 189.6 km.

Next, we determine which path the train traveled in the next 4 hours:

S = V * T, where V is speed, T is time.

S = 4 * 76.5 = 306 km.

Now let’s find the total distance:

306 + 189.6 = 495.6 km.

Find out the total time:

3 + 4 = 7 hours.

Let’s find what the average train speed is equal to:

495.6 / 7 = 70.8 km / h.

Answer: The average speed is 70.8 km / h.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.