# The train traveled 15 km in 10 minutes, calculate the speed of the train.

June 30, 2021 | education

| Let’s calculate the speed of the train using the following formula:

V = S / t, where S is the distance traveled by the train (S = 15 km), t is the travel time of the train (t = 10 minutes).

Let’s translate all the values into the SI system:

S = 15 km = 15 * 1000 m = 15000 m.

t = 10 min = 10 * 60 s = 600 s.

Let’s perform the calculation:

V = S / t = 15000/600 = 25 m / s.

Conversion in km / h: V = 25 m / s = 25 * 3.6 km / h = 90 km / h.

Answer: The train speed is 25 m / s or 90 km / h.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.