# Two cars left each other at the same time from two villages, the distance between which is 420 km

May 30, 2021 | education

| **Two cars left each other at the same time from two villages, the distance between which is 420 km, and after 3 hours they met. The speed of the first car was 61 km / h. What was the speed of the second car?**

1. Let’s determine how many kilometers a car traveled in 3 hours, which was traveling at a speed of 61 kilometers per hour.

3 * 61 = 183 kilometers.

2. Find the path taken by the second car, if it is known that the second car traveled 183 kilometers out of 420 kilometers.

420 – 183 = 237 kilometers.

3. Find out the speed of the second car, if the distance and the elapsed time are known.

237/3 = 79 kilometers.

Answer: The second car was moving at a speed of 79 kilometers per hour.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.