# Two cyclists left the start at the same time. the first moved at a speed of 25 km / h, and the second 30 km / h.

January 13, 2021 | education

| **Two cyclists left the start at the same time. the first moved at a speed of 25 km / h, and the second 30 km / h. Finished second 1 hour earlier. what is the distance from start to finish?**

Suppose the distance between start and finish is x km.

In this case, the time of the first cyclist for the entire route will be equal to: x / 25 hours.

The time of the second cyclist will be: x / 30 hours.

We get the equation of the time difference.

x / 25 – x / 30 = 1.

Let’s get rid of denominators.

30 * x – 25 * x = 30 * 25.

5 * x = 750.

x = 750/5 = 150 km.

Checking the solution:

150/25 = 6 hours (first time).

150/30 = 5 hours (second time).

Answer: from start to finish 150 kilometers.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.