# Two cyclists left the two villages at the same time towards each other and met in 0.6 hours.

January 16, 2021 | education

| **Two cyclists left the two villages at the same time towards each other and met in 0.6 hours. The speed of one is 11 km / h, the other is 14 km / h. What is the distance between villages?**

1. Let’s find how many kilometers a cyclist traveled in 0.6 hours with a speed of 11 kilometers per hour.

11 * 0.6 = 6.6 kilometers.

2. Let’s calculate the distance traveled by the second cyclist in 0.6 hours who was moving at a speed of 14 kilometers per hour.

14 * 0.6 = 8.4 kilometers.

3. Let’s define what is the distance between the villages.

8.4 + 6.6 = 15 kilometers.

Answer: Fifteen kilometers distance between villages.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.