# Two motor ships departed simultaneously from two piers, the distance between which is 4,500 meters in opposite directions.

**Two motor ships departed simultaneously from two piers, the distance between which is 4,500 meters in opposite directions. The speed of one ship is 550 meters per minute and the speed of another is 150 meters per minute less. What is the distance between them in 3 hours.**

The solution of the problem:

1.Let’s find the speed of the second motor ship:

550 – 150 = 400 m / min;

2. Let’s calculate the distance that two motor ships will pass in a minute:

550 + 400 = 950 m;

3.Let’s find out how long they will go together in 1 hour (60 minutes);

950 * 60 = 5700 m;

4.Let’s find the distance they forgiven in 3 hours:

5700 * 3 = 17100 m;

5.Add the distance between the piers to the found number, since the ships were moving in the opposite direction:

17100 + 4500 = 21600 m;

Answer: the distance between the ships is 21,600 m.