# Two motorcyclists drove out of the village simultaneously in opposite directions.

Two motorcyclists drove out of the village simultaneously in opposite directions. After 2 hours, the distance between them became 166 km. The speed of the first motorcyclist is 45 km / h. Find the speed of the second motorcyclist.

1. Find the distance that the motorcyclist traveled in two hours, if it is known that his speed is 45 km / h.

2 * 45 = 90 kilometers.

2. Let’s calculate the distance that the 2nd motorcyclist traveled during the same time, if it is known that the 1st out of 166 kilometers traveled 90 kilometers.

166 – 90 = 76 kilometers.

3. Find out how fast he was driving.

76/2 = 38 kilometers.

Answer: The speed of the 2nd motorcyclist was 38 kilometers per hour.

One of the components of a person's success in our time is receiving modern high-quality education, mastering the knowledge, skills and abilities necessary for life in society. A person today needs to study almost all his life, mastering everything new and new, acquiring the necessary professional qualities.